Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010


Στην Ινδία διδάσκονται οι "4 νόμοι της Πνευματικότητας"
 
Ο πρώτος νόμος λέει:
"Το πρόσωπο που φτάνει είναι το σωστό πρόσωπο"
Δηλαδή, κανείς δεν φτάνει στη ζωή μας τυχαία. Όλοι όσοι μας περιτριγυρίζουν, είναι εκεί για κάποιο λόγο, για να μας κάνουν να μάθουμε και να προχωρήσουμε σε κάθε περίπτωση.
 
Ο δεύτερος νόμος λέει:
"Ότι συμβαίνει είναι το μοναδικό πράγμα που μπορούσε να έχει συμβεί"
Τίποτα, αλλά τίποτα, απολύτως τίποτα από ότι μας συμβαίνει στη ζωή μας, θα μπορούσε να έχει γίνει με άλλο τρόπο. Ούτε και η πιο ασήμαντη λεπτομέρεια. Δεν υπάρχει το: "αν είχα κάνει εκείνο... θα είχε συμβεί το άλλο..." ΟΧΙ. Ότι έγινε ήταν το μόνο που μπορούσε να έχει γίνει και έπρεπε να έχει γίνει έτσι, για να πάρουμε αυτό το μάθημα και να προχωρήσουμε. Όλες οι καταστάσεις, και κάθε μια χωριστά, που μας συμβαίνουν στη ζωή μας είναι τέλειες, παρόλο που το μυαλό ας και το εγώ μας αντιστέκονται και δεν θέλουν να το δεχτούν. 
 
Ο τρίτος νόμος λέει:
"Όποια στιγμή κι αν αρχίσει, αυτή είναι η σωστή στιγμή"
Όλα αρχίζουν την κατάλληλη στιγμή, ούτε πριν, ούτε μετά. Όταν είμαστε έτοιμοι για να αρχίσει κάτι καινούργιο στη ζωή μας, τότε είναι που αρχίζει.
 
και ο τέταρτος νόμος λέει:
"'Όταν κάτι τελειώσει τελειώνει"
Έτσι απλά. Αν κάτι τέλειωσε στη ζωή μας, είναι για την εξέλιξή μας, γι΄αυτό είναι καλλίτερα να το αφήσουμε, να συνεχίσουμε μπροστά και να προχωρήσουμε πιο πλούσιοι από αυτή την εμπειρία.
 
Νομίζω δεν είναι τυχαίο που διαβάζετε αυτό το μήνημα. Αν αυτό το κείμενο φτάνει στη ζωή μας σήμερα, είναι γιατί είμαστε έτοιμοι να καταλάβουμε ότι καμία νυφάδα χιονιού δεν πέφτει σε λάθος μέρος.
 
Ζήστε καλά, Αγαπάτε με όλο σας το είναι και
Να΄στε απέραντα ευτυχείς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: