Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011


       Ο ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
                         ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ

Οι   εξουσίες γνωρίζουν ότι οι πραγματικές  λύσεις των προβλημάτων,που αυτές έντεχνα δημιουργούν,βρίσκονται στις ρίζες μας,υπάρχουν ήδη και μπορούμε να τις βρούμε στις πηγες.

Οι πηγές αυτές ,το σύνολο των παραδόσεων μας δηλαδή που έμειναν ζωντανές και εξελίχθηκαν ανά τους αιώνες,φορτιμένες με τις αιώνιες  Αλήθειες μας,που δοκιμάστηκαν σκληρά και άντεξαν,αποτελούν τους φορέις των λύσεων.
Προπάντων η Ελληνική Παράδοση,μεσα από την πολυτάραχη ιστορία της,φανερώνει έντονα μια μεγάλη Αλήθεια:ότι η ελευθερία έιναι υπέρτατο αγαθό και βαρύτατο φορτίο.Αν δεν  μπορέις να τη διαχειριστείς,την απραδίδεις στα χέρια των οποιωνδήποτε εξουσιών(θρησκευτικών,πολλιτικών,συλλόγων,ιδεολογιών κλπ) που σύντομα θα βαλθούν να καταστρέψουν πολλά από τα κομμάτια του.

Αν παλι οι εξουσίες απογυμνωθούν  τόσο ώστε να μη σε εμπνέουν να παραδώσεις σ’αυτές τις ελευθερίες σου (μήπως κατι ανάλογο πάει να συμβεί σήμερα;)αρχίσεις να καταστρέφεις εσύ ,ο ίδιος τα δικά σου κομμάτια,σε ενα φαύλο κύκλο αυτοκαταστροφής.

Δείχνοντας σου όλα αυτά η παράδοση,σε προτρέπει να προάγεις τον εαυτό σου,τη ζωή σου,την συνειδητότητά σου καιτ ην εσωτερική παιδεία σου,για να μπορέσεις να ΄γινεις άξιος της ελευθερίας σου,αντιστεκόμενος σε μαζικοποιήσεις,φοβικ΄ασυνδρομα,καταναλωτικές αξίες,νοσηρά υπαρξιακά πρότυπα.Για υτο η Παραδοση ΠΟΛΕΜΙΕΤΑΙ τόσο πολύ,γι αυτό ταυτόχρονα η αποκάλυψή της είναι σημερα τόσο αναγκάια.

«Ειμαστε πανταχόθεν περικυκλωμένοι από έναν Κύκλωπα που τον λένε Ψεμα και που  περιμένει τον Οδυσσέα να του βγάλει το κτηνώδες του  Μάτι.Και ο Οδυσσέας δεν είναι άλλος παρά ΟΛΟΙ εσέις.ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ,οι Ανεξάρτητοι,οι ανένταχτοι και αντιθετοι σ’α υτον το σάπιο κόσμο που μας πνίγει» διακηρέυσσει ο Μικης Θεοδωρα΄κης και  ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας αναλάβει δράση…


Αβατον  Φεβρουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: